iPhone 7 Plus

Op 7 september 2016 heeft Apple de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus gezamenlijk aangekondigd. De iPhone 7 Plus is het grootste toestel van de twee en volgt de iPhone 6S Plus op. Het toestel is met zo weinig mogelijk onderdelen gemaakt en beschikt over een praktisch onzichtbare antenne. Verder beschikt de smartphone onder andere over nieuwe stereo-speakers en is er geen koptelefoonaansluiting meer aanwezig maar kan je audio via Lightning aansluiten of gebruik maken van de nieuwe draadloze AirPords. Alle specificaties leest u hieronder.

iPhone 7 Plus prijzen vergelijken

[bm_show_telecom_subs phone=”82″]

Uiterlijk en design

De iPhone 7 Plus is qua design en uiterlijk vrijwel niet gewijzigd ten opzichte van zijn voorganger. Het design is slechts iets aangepast maar kent geen grote verschillen. De antennestrepen zijn wel beter weggewerkt dan voorheen het geval was. Het toestel komt wel in twee nieuwe kleuren namelijk zwart en gitzwart naast de kleuren die wel al kenden: zilver, goud en roségoud. Een grote verbetering is dat het toestel nu stof- en waterbestendig is. Het toestel is volgens Apple IP67-gecertificieerd. U gebruikt de iPhone 7 Plus hierdoor probleemloos in de regen en de smartphone zal geen schade oplopen wanneer deze per ongeluk in het water belandt.

Specificaties van de iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus heeft afmetingen van 158,2 x 77,9 x 7,3 millimeter en weegt 188 gram. Het display is een 5,5-inch beeldscherm met verbeterde kleurweergave, de resolutie en pixeldichtheid zijn hetzelfde gebleven. Onder de motorkap van de 7 Plus bevindt zich een nieuwe Apple A10 Fusion-processor die werkt in combinatie met een geïntegreerde M10-bewegingscoprocessor. De processor werkt zo’n 40 procent sneller dan zijn voorganger en zorgt voor betere prestaties. De accu kan hierdoor ook een stuk langer doorgaan. Aan de achterzijde van de Plus bevinden zich anders dan bij de normale iPhone 7 twee camera’s. De dubbele camera en verbeterde flitser zorgen voor een toptoestel voor fotografen. De smartphone beschikt niet meer over een traditionele koptelefoonaansluiting. De koptelefoon kan worden aangesloten via de Lightning ingang. De iPhone 7 en 7 Plus draaien beide op iOS 10, het nieuwste besturingssysteem van Apple dat werd onthuld in juni 2016.

Uitvoeringen en prijzen

De iPhone 7 Plus wordt aangeboden in drie verschillende modellen. U heeft keuze uit een model met 32GB, 126GB of 256GB aan opslagruimte. De nieuwe gitzwart versie van het toestel is alleen verkrijgbaar als 128GB of 256GB model. Het toestel is dus niet meer verkrijgbaar in een model met 16GB aan opslagruimte en tevens is er geen 64GB model meer verkrijgbaar. Het 32GB model is verkrijgbaar voor 909 euro, het 28GB model voor 1019 euro en het 256GB model voor 1129 euro. Ook is het toestel natuurlijk verkrijgbaar in combinatie met een abonnement.