iPhone 7 Wijzer

Canon EOS R5

Deel artikel

Elke fotograaf likt zijn vingers af bij de nieuwe Canon EOS R5 systeemcamera. Dat is een nieuw ontwikkelde systeemcamera van Canon met een nieuwe RF lensvatting, die speciaal is ontwikkeld voor deze camera. De lenzen zitten met de nieuwe lensvatting erg dicht op de 45 megapixel sensor. Die vangt daardoor extra veel licht, waardoor de camera ook in lichtarme omgevingen uitstekend te gebruiken is. Maar de lensvatting en de sensor zijn niet de enige vernieuwingen. Ook oogherkenning bij mensen en dieren zorgt voor spectaculair betere resultaten.

Ommekeer in professionele fotografie

Dat Canon er met zijn nieuwe Canon EOS R5 in geslaagd is om een systeemcamera te maken die kwalitatief de spiegelreflexcamera’s naar de kroon steekt is revolutionair. Het is nu immers niet meer nodig om altijd die zware toestellen mee te slepen. De systeemcamera is veel kleiner, lichter en gemakkelijker in gebruik en dus flexibeler inzetbaar. Ondanks de 20 procent kleinere afmetingen zijn de bedieningselementen en knoppen prima te gebruiken doordat Canon ze op handige en logische plekken heeft neergezet.

Filmen in hoge kwaliteit

Een extra voordeel van de Canon EOS R5 is, dat hij niet alleen geschikt is voor fotografie ven de beste kwaliteit, maar ook voor filmen. De sensor maakt het mogelijk om beelden te maken in 8K. Als dat wat teveel van het goede is kun je er ook voor kiezen om te filmen in 4K. Daarmee is nog een steeds onvoorstelbaar goede kwaliteit, maar heb je vanwege de beperkte capaciteit van veel geheugenkaarten dubbel zo lang de tijd om opnames te maken.

De praktijk

Wanneer je deze nieuwe camera mag testen kom je tot de conclusie dat het een geweldig goed product is, zowel in technische prestaties als wat betreft bedieningsgemak. Vooral het touchscreen op het display is handig voor het ontsluiten van allerlei functies. Je kan het touchscreen ook gebruiken om de autofocus in te stellen. Gelukkig heeft de nieuw ontwikkelde lensvatting niet tot gevolg dat je alle lenzen van je oude spiegelreflexcamera moet afdanken. Met een speciale adapter zijn die, met behoud van de volledige functionaliteit, nog steeds te gebruiken op deze systeemcamera.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 7 release datum

Het is nog heel vroeg om te stellen wanneer de iPhone 7 verkrijgbaar zal worden. De afgelopen jaren heeft Apple de nieuwe iPhone altijd gepresenteerd