iPhone 7 Wijzer

Zo zorg je voor een langere levensduur voor je telefoon

Deel artikel

Velen van ons kunnen zich vandaag de dag geen leven zonder telefoon meer voorstellen. Het is bijna een verlengde van onze armen geworden. Zelfs als je het niet wilt wordt er van je verwacht dat je altijd bereikbaar bent. Kortom onze mobiele telefoons worden vaak en veel gebruikt. Het is daarom ook onoverkomelijk dat ze soms stuk gaan. Er kan dan ook van alles mis zijn met je telefoon. Het scherm kan gebroken zijn. De batterij kan het begeven. Er kunnen allerlei storingen plaatsvinden die moeilijk te achterhalen zijn. Toch zijn er een aantal manieren waarop je beter voor je telefoon kan zorgen zodat dit soort dingen niet of minder gebeuren.

Een goed hoesje

Je voelde hem waarschijnlijk al aankomen. Maar een goed hoesje voor je telefoon wordt vaak onderschat. De enorme klappen die onze telefoons soms te voorduren krijgen zijn erg heftig. Die kunnen het scherm van je smartphone fataal worden waarna je binnen de korste keren naar de winkel kan voor een iPhone X reparatie. Dat zijn kosten waar je nooit op zit te wachten. Een goed hoesje die als een bumper om je scherm heen zit is dus een must. Dan bedoelen we dus niet een plastic hoesje die niet volledig over je scherm heen komt. Dit ziet er mooi uit maar beschermt je scherm voor geen meter. 
Kijk ook naar: iPhone reparatie Den Haag

Batterij

Het snelle leeglopen van een telefoon batterij is een van de grootste irritaties. Je wilt natuurlijk dat je batterij zo lang mogelijk mee gaat en niet constant met een powerbank hoeft te lopen. Vroeger waren batterijen nog van nikkel gemaakt waardoor het beter was voor je batterij om hem eerst compleet leeg te laten lopen en vervolgens compleet op te laden tot 100%. Dit is met de nieuwere batterijen die vandaag de dag gemaakt worden allang niet meer zo. Die zijn gemaakt van lithium. Het is voor deze nieuwe batterijen juist beter om ervoor te zorgen dat de batterij tussen de 20 en 80% wordt gehouden. Doe je dit niet, dan zal een lithium batterij op termijn ‘lui’ worden. 

Kwaliteit opladers

Dit heb je vast al vaker gehoord maar het is belangrijk dat je opladers vermijdt die van lage kwaliteit zijn. Overal op het internet kun je goedkopere namaak laders kopen van B-merken en dus van aanzienlijk lagere kwaliteit. Dat het wat goedkoper is is natuurlijk fijn, maar daar zal de batterij van je telefoon op de langetermijn niet zo blij mee zijn. Investeer daarom eens in de zoveel tijd in een duurdere oplader, deze zal je telefoon langer in leven houden. Daarnaast zal een duurdere oplader zelf ook langer meegaan dan een goedkopere oplader.

Nieuwe batterij?

 Als je een telefoon net nieuw koopt is hij ongeveer tot 40% opgeladen vanuit de fabriek. Het is daarom het beste voor je batterij als je hem de eerste keer tot 100% oplaadt. Daarna kun je veilig je batterij gebruiken en dan natuurlijk wel de 20%-80% aanhouden. Als je deze tips aanhoudt zal je batterij een stuk langer meegaan dan je gewend bent.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 7 release datum

Het is nog heel vroeg om te stellen wanneer de iPhone 7 verkrijgbaar zal worden. De afgelopen jaren heeft Apple de nieuwe iPhone altijd gepresenteerd