iPhone 7 Wijzer

Waar is je nieuwe iPhone 7 tegen bestand?

Deel artikel

Als een nieuwe generatie iPhone uit komt gaat iedereen direct aan de slag om op YouTube te testen waar de nieuwe iPhone tegen bestand is. Iedereen wil weten of de verkoopbeloftes van Apple wel daadwerkelijk worden nagekomen door Apple. Op YouTube wordt de Iphone onderworpen aan de vreemdste testen. Reden hiervoor is dat iedereen graag een antwoord wil op de vraag: “Is deze nieuwe Iphone wel zo stevig als Apple beweert?” De testen en resultaten hebben wij bekeken. Hieronder vertellen wj wat je zonder problemen met je telefoon kunt doen zonder dat je iPhone stuk gaat. Maar ook laten we zien wat je beter kunt laten met je nieuwe gadget.

De hamertest
In de telefoonmartelwereld is de hamertest een echte klassieker. Vele YouTubers hebben deze test al gedaan op de voorgangers van de iPhone 7. De iPhone 7 werd ook aan deze test onderworpen en helaas komt de iPhone 7 er niet heelhuids vanaf. Bij deze test ging het scherm al snel kapot nadat er voorzichtig op geslagen werd met de hamer.

Waterbestendig?
Volgens Apple zou de iPhone 7 waterdicht zijn. Een wens van vele gebruikers, een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Een glas water of een kopje thee valt over je toestel. Of wat dacht je van een bezoekje aan het toilet waarna je per ongeluk je iPhone zou ‘willen’ doorspoelen. Op YouTube zijn verschillende testen te zien van YouTubers die onderzoeken of de iPhone 7 echt waterdicht is. Uit de vele testen blijkt dat Apple wel degelijk gelijk heeft, toiletten, glazen water en zelfs een zoute zee: met gemak overleefd de nieuwe iPhone 7 alles.

De iPhone 7 buigzaam?
Je kent het vast wel: je telefoon leg jij eventjes weg, maar even later ben je dat natuurlijk weer eens vergeten en ga je bovenop je nieuwe telefoon zitten. Het gevolg: je telefoon is doormidden. De nieuwe iPhone 7 heeft een zeer stevig frame daardoor zal het je wellicht niet snel gebeuren. Toch zit er wel een klein nadeel aan: de iPhone 7 buigt wel voldoende om de achterkant los te laten komen, waardoor de lijm die water buiten de deur moet houden wordt aangetast. Hierdoor is het toch nog steeds niet een slim idee om op je telefoon te gaan zitten.

Hoogtevrees?
Het meest voorkomende ongelukje met je telefoon is wellicht wel het laten vallen van je smartphone. Je telefoon ligt op tafel en met een beweging ligt hij op de grond. Het gevolg: je scherm of camera is kapot. Om te onderzoeken hoe stevig de nieuwe iPhone nu écht is hing een stel YouTubers een iPhone op een drone, om de iPhone vervolgens van honderden meters hoog naar beneden te laten vallen. Het resultaat zal je niet verbazen: het scherm was helemaal kapot. Echter, de achterkant en de camera hadden geen enkel schrammetje. Je kunt dus concluderen dat het hier echt een om stevige telefoon gaat.

Wat nu als je nieuwe iPhone 7 toch kapot gaat?
Een ongeluk blijft toch in een klein hoekje zitten. Apple heeft met zijn iPhone 7 echt een stevig toestel gemaakt en een hoesje is altijd aan te ramen, maar als je net de pech hebt dat de iPhone 7 net verkeerd valt dan zal je op zoek moeten gaan naar een reparateur om je iPhone te laten repareren. Natuurlijk kun je ook kiezen om een nieuwe iPhone 7 te kopen echter is het toch vele malen goedkoper om hem te laten repareren. Maar je kunt het beste maar zuinig met je nieuwe aanwinst zijn om op die manier je iPhone 7 zolang mogelijk te kunnen gebruiken.

 

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 7 release datum

Het is nog heel vroeg om te stellen wanneer de iPhone 7 verkrijgbaar zal worden. De afgelopen jaren heeft Apple de nieuwe iPhone altijd gepresenteerd