iPhone 7 Wijzer

Smartphones opladen met zonnecellen: is dat mogelijk?

Deel artikel

Ze zijn al super lang op de markt: opladers van smartphones die op zonnecellen werken. Maar in Nederland is er veel te weinig licht om genoeg energie op te kunnen wekken. Dat wordt dagenlang wachten totdat je smartphone weer volledig is opgeladen. Dat kan dus echt niet. De smartphone heeft iedereen elke dag nodig. Misschien is een doodgewone oplader in het stopcontact wel een beter idee. De nieuwste type opladers laden ook op als het erg bewolkt is. Toch duurt het wel een paar uren voordat de smartphones weer helemaal opgeladen is. Maar veel mensen geven ook wel toe dat de accuduur omhoog moet. Geef maar eerlijk toe, jij legt de smartphone ook elke dag aan de oplader zodat hij de volgende dag weer 100% opgeladen is. Er zijn veel rare ideeën bedacht om dit omhoog te krijgen. Bijvoorbeeld zeewier zou de batterij van een smartphone een extreme boost kunnen geven of een smartphones die geen accu nodig heeft. Ga er niet van uit dat zo’n oplader/smartphone een mooi design heeft. Het beste idee is toch de smartphones te opladen met behulp van de natuur. De zon is natuurlijk een gratis goed dat vaak  gebruikt kan worden. Vanzelfsprekend is een normale oplader ook een goeie keus. Veel mensen gebruiken ook gewoon een normale Apple iPhone 7 lader. De reden? Het is gewoonweg simpel te gebruiken en je hebt een mooie Apple smartphone.

 

Smartphones met ingebouwde zonnecellen alleen voor landen met veel zon

In landen met veel zon, zoals: Afrika, Azië en Latijns-Amerika zijn mensen met mobieltjes en smartphones die via de zon werken. Die worden niet opgeladen via een speciale oplader van de zon, maar de zonnecellen zitten in de mobiel en smartphones zelf. In landen met veel zonuren doen zulke producten het goed. Niet iedereen in de wereld heeft beschikking tot elektriciteit. Er zijn veel in de mensen die het geld er niet voor hebben. In westerse landen zoals Nederland is het weinig in gebruik. Dit komt, omdat er weinig zonne-uren zijn in Nederland. Bepaalde bekende merken hebben zich verdiept in dit proces. Maar veel bedrijven van smartphones zijn er niet echt in geslaagd. Samsung en LG hebben dit al een keer op de markt gebracht. Maar de opladers van zonne-energie kunnen niet goed de deur uit. Er wordt te weinig stroom opgewekt om de telefoon te voorzien van stroom, de smartphones vielen gewoon uit. Paar jaar geleden werd er ook een Puma Phone op de markt gebracht met zonnecellen op de achterkant. Alleen is er wel een stopcontact bij nodig, want de Puma Phone is alleen handig tijdens wandelen, fietsen en sporten. Door de jaren heen is de smartphone op zonnecellen wel vaak gebruikt. Sommige opladers hoeven niet altijd in de zon gezet te worden, achter het glas kan ook zonlicht worden opgevangen. Ook zijn er accessoires voor oplader met zonnecellen. Bijvoorbeeld een houder die aan de voorruit van je auto kan bevestigen. In de voor-en achterruit komt gemiddeld gezien genoeg zon om energie op te wekken.

 

Normale opladers zijn echt nodig

Er zijn dus opladers die op zonnecellen werken. Maar dit is alleen praktisch in landen die veel zonuren hebben. Dus in Nederland zijn opladers op zonnecellen niet handig. Meestal zijn de kosten van opladers op zonnecellen niet bekend. Bovendien zijn er erg weinig leveranciers die opladers op zonnecellen leveren. De meeste klachten van smartphonegebruik is dat de batterij zo snel leeg gaat. Het is erg vervelend als je geen oplader bij de hand hebt. Schaf daarom dus een extra oplader aan op GSMoplader.nl. Met een extra oplader zorg je ervoor dat je altijd bereikbaar bent. Geen zonne-energie nodig om de smartphone aan de praat te houden. Steek de oplader heel simpel in het stopcontact en opladen maar!

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 7 release datum

Het is nog heel vroeg om te stellen wanneer de iPhone 7 verkrijgbaar zal worden. De afgelopen jaren heeft Apple de nieuwe iPhone altijd gepresenteerd